همان طور كه همه ما ميدانيم از راههاي افزايش عمر انتخاب مواد غذايي سالم است امروز در بخش پزشكي و سلامت پارلين قسمت تغذيه سالم به معرفي ?? ماده غذايي مي پردازيم كه شما با استفاده از اين ?? نوع ماده غذايي مي توانيد عمرتان را بيشتر كنيد اين تصور كه مسلما شما هيچ كنترلي بر تعداد سالهاي زندگي خود نداريد، كاملا غلط است. چون يك دسته از عوامل و اضافه كردن آنها به سبك زندگي بي شك به سالهاي عمر شما خواهند افزود.
10 ماده غذايي كه عمرتان را بيشتر ميكند!
شايد يكي از ساده ترين تغييرات در سبك زندگي كه بي ارتباط با افزايش طول عمر هم نيست، انتخاب مواد غذايي سالم براي پيشگيري از برخي بيماري هاي مزمن و كشنده باشد. در ادامه ليست ?? ماده غذايي كه ارتباط آن ها با افزايش طول عمر ثابت شده است را معرفي ميكنيم :
ماده غذايي اول : آجيل
دو مطالعه كه توسط محققان دانشگاه هاروارد صورت گرفته، نشان مي دهد كه مصرف منظم آجيل خطر ابتلا به مرگ در سنين جواني را كاهش مي دهد. البته مصرف آجيل بايد در حد اعتدال باشد و آنهم به خاطر كالري بالاي موجود در آن. در ميان انواع آجيل، بادام بهعنوان منبعي سرشار از ويتامينE و چربيهاي اشباع نشده تك زنجيره اي خاصيت آنتي اكسيداني و ضدالتهابي بالايي دارد. گردو نيزسرشار از امگا ? است و اگر يك مشت گردو بخوريم معادل صد گرم ماهي آزاد اثربخشي دارد كه مي تواند در كاهش فرآيندهاي التهابي به ويژه التهاب مفاصل مفيد باشد و در كنار آن در تقويت حافظه بسيار موثر است.
ماده غذايي دوم : غلات كامل
اگرچه نان سفيد عاري از هر گونه مواد مغذي است اما آيا مي دانستيد كه مصرف نان ها و ماكاروني سبوس دار با طول عمر بيشتر در ارتباطند؟ بر اساس يك مطالعه در ژورنالJAMA Internal Medicineمصرف هر ? اونس اضافه از اين محصولات خطر مرگ و مير ناشي از مشكلات قلبي را تا ? درصد كاهش مي دهد.
ماده غذايي سوم : اسفناج و گل كلم
اسفناج به دليل داشتن ويتامينهاي آ و ث و اثرات آنتي اكسيداني سبب طول عمر ميشود و گل كلم به دليل كلسيم بالا مي تواند در ايمنسازي بدن براي پيشگيري از رشد سلولهاي سرطاني نقش كليدي ايفا كند. همچنين براي افرادي كه زخم معده دارند بخارپز اين نوع ماده غذايي بسيار مفيد است.
ماده غذايي چهارم : جلبك دريايي
يك دليل خوب براي مصرف جلبك دريايي وجود دارد؛ اين كه تحقيقات نشان داده اند اين گياه منجر به مهار التهاب در بدن، تقويت سيستم ايمني و كاهش سرعت رشد سلول هاي سرطاني مي شود. افزايش طول عمر ژاپني ها در ميان مردم جهان به دليل مصرف منظم جلبك دريايي است.
ماده غذايي پنجم : ماهي سالمون
اين نوع ماهي حاوي تركيباتي به نام كاروتنوئيدها است كه مي تواند در مقابل بيماري هاي عصبي محافظت ايجاد كند. امگا ? موجود در ماهي سالمون منجر به كاهش چشمگير سطح التهاب در بدن، جلوگيري از سرطان، بيماري هاي قلبي و آلزايمر مي شود.
ماده غذايي ششم : سويا
سويا به دليل داشتن ايزوفلاوين در كاهش سرطان سينه در خانم ها نقش پررنگي را ايفا مي كند و براي كاهش پيامدهاي ناشي از يائسگي در زنان بسيار مهم است. توصيه مي شود همه افراد لوبياي سويا را به عنوان يكي از تنقلات در برنامه غذايي خود قرار دهند.
ماده غذايي هفتم : سيب
سرشار از آنتي اكسيدان بوده و به دليل وجود آنتي اكسيداني به نام كوارستين در كنار فيبر معروفي به نام پكتين ذرات ژله اي مانندي را در خون ايجاد مي كند كه مواد زائد خون به آن چسبيده و دفاع مي شود. اين روند بهترين راه مقابله با سرطان خون نيز محسوب مي شود.
ماده غذايي هشتم : تخم مرغ
مواد موجود در تخم مرغ براي پيشگيري از آب مرواريد موثر است و كولين موجود در آن به تقويت حافظه كمك مي كند. مصرف به اندازه آن در پيشگيري از اختلال حواس و آلزايمر مي تواند موثر باشد. تخم مرغ آب پز بهترين نوع استفاده از آن است.
ماده غذايي نهم : سير
خاصيت ضد انعقادي دارد و سرشار از آنتي اكسيدان است و حتي افرادي كه به سرطان مبتلا هستند به دليل خاصيتي كه سير روي سلول هاي سرطاني مي گذارد و آنها را منهدم ميكند با خوردن سير خام طول عمرشان افزايش مي يابد.
ماده غذايي دهم : لوبيا سبز
خوردن اين ماده غذايي باعث مي شود كه فرد دچار يبوست نشود و به همراه فيبر موجود در خود چربي زائد را از بدن دفاع كرده و كلسترول خون را پايين مي آورد چرا كه كلسترول خود زمينه ساز بسياري از بيماري هاست.